Mi-am dorit întotdeauna sa am propria mea bonă robot ca in The Jetsons. Dar practic cum ar fi o cameristă vorbitoare? Ei bine, uita de familia creata de Hanna-Barbera. Cum ar fi un Morgan Freeman robot care sa-ti controleze casa complet? Casa viitorului oficial exista! Si J.A.R.V.I.S. al lui Iron Man nu este departe de această realitate.

Morgan Freeman termină anul 2016 fiind vocea casei proprietarului Facebook, Mark Zuckerberg. Si nu, acest lucru nu este ultimul film de animatie al lui Freeman. Miliardarul si-a instalat un sistem foarte avansat tehnologic în casa şi i-a cerut lui Freeman sa-l imprumute cu vocea lui matasoasa pentru casa. AI-ul (inteligenta artificiala) este numit ironic Jarvis, şi controlează totul luminile, temperatura şi sistemul de securitate.

Ştim cu toţii de sistemele de navigatie cu voci ale celebritatilor. Daca ar fi si vocea lui Freeman printre ele, probabil l-as pune sa povesteasca in fiecare zi „The Shawshank Redemption”, chiar la mine in masina. Deci, suntem pe cale sa vedem un nou val de celebritati ale caror voci se vor auzi din…sufragerie?!

Bun venit in viitor cu Morgan Freeman!

morgan freeman jarvis

Morgan Freeman – Foto: Universal Pictures

Ideea pentru casa AI a lui Zuckerberg a fost anunţata prima data în luna ianuarie 2016. Suntem deja in 2017, deci cel puţin a respectat programul:

„Provocarea mea pentru 2016 este una foarte simpla, sa construiesc o inteligenta artificiala care sa ma ajute la treburile gospodaresti. Poti sa te gandesti ca este un fel de Jarvis din Iron Man. Voi incepe intai sa explorez tehnologii deja existente. Apoi voi incepe sa-l invat sa-mi inteleaga vocea pentru a putea controla tot din casa (muzica, luminile, temperatura etc.) Il voi invata sa-mi lase prietenii sa intre in casa, uitandu-se la fetele lor atunci cand suna la usa. Il voi invata sa ma anunte daca se intampla ceva in camera lui Max atunci cand nu sunt cu ea. Cand despre munca, ma va ajuta sa vizualizez date ca sa-mi conduc mai bine afacerile.”

A fost facut public cine va fi vocea noii tehnologii, printre optiuni au fost Tony Stark (Robert Downey Jr.) si chiar Arnold Schwarzenegger. Putem vedea cum se descurca Jarvis intr-un video postat pe Facebook de catre Zuckerberg. Chiar daca pare o parodie, va asiguram ca este cat se poate de real.

Zuckerberg a reamintit ca nu tot din filmulet s-a petrecut exact asa. Videoul este evident putin comic, dar puteti vedea specificatiile tehnice in articolul foarte amanuntit de pe pagina oficiala. Nu exista nicio stire despre vreun aranjament oficial intre Freeman si Zuckerberg. Dar daca as avea averea Facebook, as da o mare parte din ea doar pentru ca sa-l fac pe Morgan Freeman sa-mi intinda dimineata untul pe paine.

„Imi pare rau Dave. Imi este teama ca nu pot face asta” – HAL 9000

Inca sunt sceptic sa avem o voce a unui robot care sa ne conduca vietile, dar a fost OK sa stau de vorba cu Siri in noptile mele de singuratate. Cinematograful este de vina pentru aversitatea noastra fata de tehnologia care preia controlul. Am vazut-o pe Scarlett Johannson in filmul „Her”, sau cum ucigasul HAL 9000 se intoarce impotriva lui Dave. Sa nu vorbim despre Terminator care este cel mai bun exemplu de AI care se intoarce impotriva umanitatii.

Acestea fiind spuse, chiar si perspectiva unei case care te spinteca in somn, trebuie indulcita de vocea lui Morgan Freeman. Zuckerberg incercand sa scape de propria casa iesita de sub control, in timp ce holograma lui Morgan Freeman il alearga pe holuri. Acesta nu poate fi decat un thriller SF regizat de Ridley Scott.

Hal 9000 din „2001: A Space Odyssey”

Cititi si: Keanu Reeves filme noi

Sursa: BBC

Credeti ca proiectul lui Zuckerberg va reusi intr-adevar?

https://www.cursactorie.com/wp-content/uploads/2017/01/morgan_freeman-1.jpghttps://www.cursactorie.com/wp-content/uploads/2017/01/morgan_freeman-1-150x150.jpgcursuri actorieStiri din Lumea FilmuluiMark Zuckerberg,Morgan Freeman
Mi-am dorit întotdeauna sa am propria mea bonă robot ca in The Jetsons. Dar practic cum ar fi o cameristă vorbitoare? Ei bine, uita de familia creata de Hanna-Barbera. Cum ar fi un Morgan Freeman robot care sa-ti controleze casa complet? Casa viitorului oficial exista! Si J.A.R.V.I.S. al lui Iron Man nu este departe de...