Workshop Actorie cu Vasile Filipescu

 

Scoala de Arte Creativ iti aduce sambata 12 iulie de la ora 14:00 un invitat special, actorul Vasile Filipescu. Caruia poti sa-i pui intrebari, sa-i ceri un autograf sau pur si simplu sa asculti o parere avizata despre teatru, film sau actorie in general. Publicul trebuie sa fie cat mai aproape de actori! Iti garantam o experienta unica!

Vasile Filipescu a absolvit Academia de Teatru si Film la clasa marelui Dem Radulescu. A jucat in filme precum „Balanta” in regia lui Lucian Pintilie, „O Vara cu Mara”, „Croaziera”, „Invisible: The Chronicles of Benjamin Knight” si multe altele. A jucat in nenumarate spectacole de teatru, si amintim  aici „Galcevile din Chioggia” la Teatrul Nottara, „Avarul”. Asa ca te asteptam sambata 12 iulie de la ora 14:00 la o discutie libera despre teatru si film alaturi de invitatul nostru special.

atelier actorie

Scoala de Arte Creativ iti aduce in fiecare sambata de la ora 14:00, primul workshop de actorie interactiv. Legatura dintre actor si public este legatura fara de care actul artistic nu exista. Actul artistic se poate manifesta complet doar in prezenta publicului. Cand mergem la teatru sau vizionam un film, fara sa stim facem parte din actul artistic in sine. De-a lungul timpului, plecand de la tragediile grecesti, trecand prin Comedia dell’Arte, teatrul psihologic realist si ajungand la teatrul contemporan, publicul are rol in fiecare spectacol.

Actul artistic in sine este pentru public. La Scoala de Arte Creativ ai ocazia sa vezi dincolo de culise, la repetitii. Cum ia nastere un spectacol, de la simpla citire a unui text, pana la asumarea lui si montarea in scena. Cum gandesc actorii si regizorii in context scenic si pentru a lua nastere actul artistic. Si cum totul este interactiv si publicul face parte din spectacol, la Scoala de Arte Creativ poti gandi chiar tu actul artistic, si sa-l transpui cu ajutorul actorilor scolii, pe scena. Sau daca iti doresti sa fii pe scena, poti inlocui pentru cateva momente unul dintre actori si sa dai o alta interpretare originala, in felul tau, scenei respective.

Nu trebuie sa-ti faci griji daca vei crede ca nu stii, pentru ca pe scena totul este permis atat timp cat are scop si este in context. Trebuie doar sa-ti lasi imaginatia si creativitatea sa lucreze si sa te inscrii completand formularul online din pagina de contact.

*Taxa de participare este de 50 lei.

*Workshopul este organizat in fiecare sambata de la ora 14:00 la 17:00.
**Pentru cursantii scolii intrarea este gratuita.

***Viziteaza zilnic pagina noastra si pagina noastra de Facebook, pentru a afla detalii despre invitatul special din sambata respectiva.

Program workshop actorie:

 • Vizionarea unor scene scurte de teatru jucate de actorii scolii;
 • Repetitie interactiva cu public;
 • Abordarea textului;
 • Importanta textului si a descifrarii lui;
 • Punerea in valoare a capacitatilor si abilitatilor proprii, pentru rezolvarea temelor de joc propuse;
 • Comunicarea cu partenerul de joc;
 • Text si subtext;
 • Constientizarea trecerii de la imitatie la reprezentarea artistica;
 • Ascultarea si reactia, replica – raspuns;
 • A surprinde si a nu anticipa;
 • Intrebari si autografe – invitat special.

 

Citeste si alte articole despre workshop actorie

https://www.cursactorie.com/wp-content/uploads/2014/06/workshop-actorie-1.jpghttps://www.cursactorie.com/wp-content/uploads/2014/06/workshop-actorie-1-150x150.jpgcursuri actorieActivitate Scoala
Workshop Actorie cu Vasile Filipescu   Scoala de Arte Creativ iti aduce sambata 12 iulie de la ora 14:00 un invitat special, actorul Vasile Filipescu. Caruia poti sa-i pui intrebari, sa-i ceri un autograf sau pur si simplu sa asculti o parere avizata despre teatru, film sau actorie in general. Publicul trebuie...